Ria Joosten

Sprankelend, vol positieve energie, bruggenbouwer en kennisdeler

Geboren en getogen in het “Brabantse”, in een gezin van zes. Vijf meisjes en één jongen. In het jaar 1959. Opgegroeid in Neerkant, het platteland, ver van de stadse drukte en hypes. Hard werken in een gezin waarin ieder zijn taak had. Ria herinnert zich nog veel van haar jeugd. Tot de details aan toe. De lakschoentjes die alleen op zondag gedragen mochten worden en daarna weer in de schoenendoos verdwenen tot aan de volgende zon- of feestdag.

Oog voor detail is wat Ria kenmerkt. Visualiseren. En daar wordt ze ook om geroemd. Het verzorgen van catering en evenementen tot in de uiterste details, alles moet kloppen. De sfeer, de aankleding en vooral het gastvrije. De gast moet verrast en ontzorgd worden. Daar draait het allemaal om en dat zit in haar genen.

Nieuw leiderschap

Ria omarmt het Nieuwe leiderschap, waarin ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en vooral de verbinding met elkaar zoekt.

Haar vaste kernwaardes en visie zijn daarop gebaseerd. Talenten zien en ontwikkelen, duurzaam in materiaal en mens, zelfreflectie en bovenal werken met passie.

Door het ontwikkelen van de talenten van haar, veelal vrouwelijke, medewerkers vormen zij de belangrijkste schakel naar topkwaliteit en een succesvol eindresultaat.

Door hen te stimuleren om, binnen hun eigen mogelijkheden en capaciteiten, te groeien zover ze willen en kunnen. Door te zoeken naar werk dat het beste bij hen past. En door steeds te zoeken naar balans in werk en privé zijn zij zeer gemotiveerd. 

Zij gaan daardoor verder dan iedereen verwacht en geven Ria de ruimte om haar talenten verder in te zetten. 

Economische onafhankelijkheid van de vrouw

Een belangrijk thema voor Ria is de economische onafhankelijkheid van de vrouw. 

Als gast-spreker tijdens het evenement "Kracht on tour" spreekt ze haar bezorgdheid uit over het feit dat in haar ogen veel vrouwen te weinig beseffen dat zij in alle omstandigheden de verantwoordelijkheid voor hun eigen bestaan dienen te nemen. Een bewustwording waarvoor zij zich inzet.

Er zit zoveel talent onder vrouwen dat nog niet benut wordt. De organisatie van Ria bestaat voor 80% uit vrouwen. Basis is dat ze elke werknemer de kans geeft zich te ontwikkelen. Door te faciliteren, door werknemers de kans te geven erachter te komen waar ze goed in zijn, waar men blij van wordt en wat hen voldoening geeft. En dan krijg je dat als bedrijf vanzelf terug. Vrouwen zijn daar gevoelig voor. En het geeft hen die economische onafhankelijkheid die zo ontzettend belangrijk is.